Wie wij zijn

Menorio is de afkorting van Mens en Organisatie in Ontwikkeling, wat exact aangeeft waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Binnen Menorio werken ervaren zelfstandige professionals samen. Die allen dezelfde bevlogenheid hebben voor het ondersteunen van mensen en organisaties om zich succesvol te ontwikkelen.

Uitgangspunten die wij hanteren in ons werk
  • Uitgaan van de eigenheid en uniciteit van ieder mens en iedere organisatie;

  • Elke vraag is uniek en vraagt om een eigen benadering;

  • Elk(e) mens en organisatie is in staat eigen keuzes te maken en zelf sturing te geven aan de eigen ontwikkeling.

Wij begeleiden deze leer- en ontwikkelvraagstukken op organisatieniveau en op individueel niveau.

Waarom kiezen voor Menorio

  • We zijn zowel strategisch partner als praktisch dienstverlener. We verbinden theorie en praktijk;

  • We zijn ons ervan bewust dat flexibiliteit en snelheid noodzakelijk is. Daarom zijn we klein in omvang en breed geörienteerd;

  • We hebben plezier in wat we doen en dat brengen we in;

  • We stellen waar nodig kritische vragen om bewustzijn te genereren;

  • We vertrekken vanuit het doel van de klant en houden deze steeds voor ogen;

  • Veel tevreden klanten gingen u reeds voor. Geïnteresseerd in wat onze klanten van ons vinden? Lees hieronder meer.

Over de oprichter

Marian van Wijck MBA
marian van wijck mba

Na 18 jaar ervaring binnen de HR- en consultancybranche besloot Marian in 2008 haar eigen pad te volgen en richtte zij Menorio op.

Met haar ervaring en achtergrond in HRM, coaching en bedrijfskunde is zij in staat strategie, organisatie, HR-beleid en medewerkers op één lijn te brengen met als doel de organisatie meer flexibel te maken en de kwaliteiten van medewerkers optimaal te benutten.

Email: m.vanwijck@menorio.nl

Klanten over Menorio

Marian heeft de gave om een groep mensen op een uitermate plezierige wijze een spiegel voor te houden. Het traject om te komen tot een goede visie voor een non-profit organisatie heeft Marian meer dan goed en uitermate professioneel begeleidt. In de toekomst zullen wij Marian zeker weer inroepen als dat nodig blijkt.

referentie anne baauw
Anne BaauwAdviseur Crisisbeheersing, Openbare Orde en Veiligheid bij Gemeente Bunnik

Marian weet op een uitstekende wijze haar kennis en strategisch inzicht in te zetten waardoor de organisatie tot betere prestaties komt. Ze is vakkundig en standvastig in haar adviserende rol naar het management en combineert in de uitvoering van taken haar standvastigheid met het organiseren van draagvlak. Haar enthousiaste en vrolijke persoonlijkheid maken haar een aanwinst voor het team!

referentie clemence ross
Clémence RossDirector Agora

Als interim-manager bij NISB heb ik Marian leren kennen als een inspirerende P&O- en organisatieadviseur. Haar wijze van werken wordt gewaardeerd door zowel het management als de medewerkers, wat bij een organisatie in verandering een bijzondere prestatie is. Marian werkt transparant en voelt de organisatie uitstekend aan. Mede door haar deskundigheid heeft de organisatie de gewenste resultaten in relatief korte tijd weten te bereiken!

referentie hans blom
Hans BlomZelfstandig ondernemer

Menorio verzorgt al vele jaren de werving en selectie voor Van Dam Machine Europe B.V. Ze denkt goed mee bij het opstellen van de vacaturetekst, zet passende kanalen in en zorgt voor een goede voorselectie passend bij de vraag. Tijdens de selectiegesprekken voelt Marian de match tussen de kandidaat en de bedrijfscultuur haarfijn aan. Ook is ze bekwaam als het gaat om het toetsen van de professionele vaardigheden van de kandidaten. Niet onbelangrijk, er wordt vlot gehandeld waarbij helderheid en transparantie belangrijke uitgangspunten zijn.

referentie joris van benthum
Joris van BenthumManaging Director Van Dam

Marian is een uitstekende coach die mensen weet te prikkelen. Ze is integer en prettig om mee samen te werken. Persooonlijk heb ik veel aan haar gehad en ben ik mede door haar coaching veel beter in staat om mijn team goed aan te sturen.

referentie jos teunissen
Jos TeunissenManager Legal Affairs and Contractmanagement at Wageningen UR (University & Research centre)

In de periode dat Marian werkzaan was voor NISB heb ik haar leren kennen als een zeer betrokken en betrouwbare collega. Marian is erg deskundig op het vlak van HRM en organisatieontwikkeling. Vanwege haar ondernemersgeest en dadendrang ervaar ik dit nog steeds, bijna dagelijks. Marian is van grote waarde geweest voor NISB, vooral vanwege haar strategische inbreng op diverse P&O dossiers. Marian heeft cruciale bijdragen geleverd aan: de implementatie van competentiemanagement; het doorvoeren van een reorganisatie; het invoeren van een nieuwe R&O cyclus; het omvormen van interne werkprocessen volgens de principes van zelfsturing. Bovenal is Marian een prettige en bevlogen collega die met passie haar werk doet.

referentie remco boer
Remco BoerCEO / Algemeen directeur van het Kenniscentrum Sport